neděle 30. listopadu 2008

Podzimní prázdniny II. - Vsetín

Celkem dálka..ale proč neochutnat Valašský nákyp...
Jako první byl nápad jít o podzimních prázdninách na koncert. V Brně jsme nic nenašly, tak jsme se porozhlédly po (trochu širším) okolí. Valašský nákyp zvítězil. A s vyhranými lístky se jede ještě s větším nadšením :-).
Jely jsme vlakem. A nebyly by to České dráhy, kdyby vlak neměl zpoždění. V Lipníku nad Bečvou nám samozřejmě ujel vlak, na který jsme měly přestoupit, ale naštěstí jel hned za půl hodiny další.
Po příjezdu do Vsetína jsme chvíli bloudily po okolí nádraží a hledaly mapu. Nakonec jsme nějakou našly, zjistily, že Dům kultury by nemusel být nějak moc daleko, a šly jsme na oběd do restaurace. Zvenčí nevypadala zrovna nejlíp, ale uvnitř byla krásná a jídla výborný za slušnou cenu. Moc jsme nespěchaly a na festival jsme došly tak akorát, zrovna začínala hrát první kapela - Café Industrial - jazzová kapela s výraznou zpěvačkou. Program byl rozložen do dvou sálů, a tak jsme po každé kapele přecházeli do vedlejšího sálu, aby se další kapela stihla v klidu nazvučit.
Místní Muzyga Harafica zahrála lidovky, mezi nástroji se vyskytovaly samé smyčce.
Zhasni z Nového Boru známe už ze Zahrady. Hrají příjemné folkové písničky, trochu do "lidova".
Vsetínský Gosha mi na první pohled připomínal Xaviera Baumaxu. A jako nemám ráda Baumaxu, tak ani Gosha mě nezaujal.
Žamboši byli tradičně výborní. Honza si trochu postěžoval na nepochopení písničky Tobě. Stáňa byla nějak nenápadná, zato dost vyčníval Ivoš Cicvárek se svými klávesami.
Písničkář David Vysloužil nebyl špatný, ale s odstupem času si ho už moc nepamatuju.
OKO s kapelníkem Ivošem Cicvárkem patří ke kapelám, které vidím nejčastěji. Opět hostovala Lada Hiclová s několika svými výbornými texty zhudebněnými Ivošem nebo Slávkem Janouškem. Škoda, že chyběla Peťa s flétnou. Ivoš hrál všechny písničky s klávesami a když chtěl zahrát přídavek s kytarou, kytara nehrála. Aby se nezdržoval, vypojil kytaru, kluci si od tuby a lesního rohu oddělali mikrofony a zahráli akusticky Banánový blues.
Pořádající kapelu Vrkoč jsme prošvihly. Bavily jsme se s Kubou Horákem ze Zhasni, ještě se kolem mihli Honza Žamboch, Michal Vaněk, Daniela z Kamene úrazu a u stolu jsme seděli s dvěma zvukaři, od kterých jsme se dozvěděli řadu zajímavých zažítků ze zvučení různých akcí.
Britský písničkář James Harries zaujal asi hodně lidí. Jeho vystoupení trvalo neuvěřitelně dlouho a nikdo ho nechtěl pustit z pódia. Zpívání dost prožívá, trochu jako Glen Hansard. Mění hlasitost, všelijak se svíjí...
Beata Bocek vystoupila s částí kapely Ležérně a Vleže. Byli zajímaví. Nic konkrétního k nim asi nedokážu napsat...možná kdybych to psala dřív než po dvou měsících....
Nakonec zahrála zlínská kapela Pass. Bylo to takové veselé, hlučnější, k tanci...
Po skončení jsme nevěděly, jestli už jít do KICu, kde jsme měly domluvené ubytování. Ale Kuba Horák a Honza Žamboch nás ještě přemluvili, ať s nimi a s dalšími jedeme do jednoho baru, tak na chvilku...no úplná chvilka to nebyla, ale stálo to za to. Honza nás vzal autem (kdo máte možnost se projet s držitelem Anděla, že jo :-)) A pak jsme se bavili o folku, co je folk, co není, jak ho definovat, o soutěži Česko hledá písničku, a tak různě.
No a pak už jsme jeli do KICu. Tam jsme se netačily divit svým očím. Čekaly jsme nějakou starou ubytovnu a ono to bylo úplně krásný, nový, koberce na chodbách, na pokoji sprcha a záchod a krásný nábytek...no, doporučuji, až budete někdo chtít přespat ve Vsetíně.
Vzbudily jsme se byrzy ráno, abychom stihly vlak a pak autobus do Rybníčka, kde se konala další etapa podzimních prázdnin. Tentokrát nám nic neujelo (asi tím, že v Olomouci jsme měly na přestup skoro hodinu)
ps. fotky z Nákypu jsou na http://cpodpiska.rajce.idnes.cz/Valassky_nakyp_ve_Vsetine...a_pokracovani_brnenskych_klubu/

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

kiwi je pako

Unknown řekl(a)...

tady mi kámoš řekl že kiwi je HAJZL

kiwi řekl(a)...

Jo tak to mě těší, že to vím...aspoň se můžu zlepšovat...a můžu se zeptat, kdo je Tom a jeho kamarád, když jsou tak hrozně chytří?

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Kiwinko, co ti to sem přišlo na návštěvu za blbce? :D i když možná radši blbci než ..(ty-víš-kdo) k tomu článku - krásně jsem si zavzpomínala:) a pár připomínek - to zní jako by tam byl Ivoš snad navíc :D a Martina Vaňka si oprav na Michala;-) jit.žuž