úterý 28. srpna 2007

Jamboree (3)

...a přichází největší oslava v historii skautingu...
ale pěkně popořadě...v úterý jsme měli dopoledne volno, to jsme já a Kloky využili na prohlídku Global Developement Boulvard a odpoledne jsme měli program pro změnu v Global Developement Village, takže celý den ve společnosti světových problémů...ale zas tak strašný to nebylo...viděli jsme několik videí, zahráli jsme si pexeso (téma náboženství a nemoci), uvědomili jsme si cennost vody, školy, rodiny atd...a nakonec jsme si úúúplně skvěle zabubnovali - ve společnosti asi 300 bubínků :-)))
večer byla vigilie - příprava na zítřejší oslavu.
Ve středu jsme vstávali s východem slunce, abychom v 7 hodin stihli začátek na Aréně. Půl hodiny hrál obrovský orchestr slavné melodie, v 7:30 začal přenos z ostrova Brownsea, kde byl prvníéí skautský tábor na světě a kde v tu chvíli byli z každé země dva vybraní účastníci. V 8 hodin zatroubili na roh Kudu a oslava mohla začít. Plno hudebních vystoupení, v tu chvíli hrozně emotivní písničky, návštěva vnuka zakladatele Baden-Powella, obnova skautských slibů, podpisy šátků od skautů ze všech národů, slavnostní mše - úplně nádherná...
Odpoledne proběhl Food festival - každý Jamoddíl si připravil své národní jídlo. My jsme vařili tvarohové knedlíky. Neměli jsme tvaroh, dali nám jen anglický hrudkovitý sýr Cottage Cheese..ale šlo to :-) já jsem moc cizích jídel neochutnala, protože jsem musela na sraz kvůli hudebnímu vystoupení...ale palačinky u Poláků chutnaly dobře, tak aspoň něco :-)

Žádné komentáře: