úterý 28. srpna 2007

Jamboree(1)

další v řadě splněných snů o těchto prázdninách
tak na vysvětlení: Jamboree je světové skautské setkání, které se koná každé 4 roky. To letošní bylo v Anglii, v Hylands Parku poblíš městečka Chelmsford v hrabství Essex. Letos se ještě navíc slaví sto let skautingu, takže tobylo spojeno i s obrovskou oslavou. Já jsem jela jako účastník s Brněnským Jamoddílem.
Hned v den odjezdu se konala hromadná akce v Praze, ale tu jsme my a Olomoučáci nestihli, protože se náš autobus zdržel v koloně. Ale prošli jsme se po Praze, tak to taky nebylo špatný... a celou cestu jsme se pořádně bavili, protože naši dva řidiči Karel a Karel byli fakt vtipní :-)
Do Londýna jsme dojeli brzo ráno, tak nám Karlové ještě udělali vyhlídkovou jízdu po Londýně. Přejeli jsme Temži postupně asi po všech mostech, co jsou v Londýně :-)
Vyhodili nás u české ambasády, kde jsme se potkali s druhou půlkou našeho Jamoddílu a vyrazili jsme na prohlídku Londýna. Byli jsme v Hyde Parku, u Buckinghamu na střídání stráží, ve Westminsterské katedrále a na vyhlídce v její věži, u Westminsterského opatství, u parlamentu a Big Benu a svezli jsme se Double Deckerem. Na ambasádě nás čekalo oficiální uvítání od českého velvyslance. Pak pro nás přijely autobusy, které nás zavezly na místo Jamboree.
Večer jsme ještě stavěli stany a kuchyňku, která stejně do rána spadla. Taky jsem stihla potkat servisáky Mrože a Zuzku, tak jsme si hned popovídali o prvních dojmech...

Žádné komentáře: