středa 19. prosince 2007

Mošny v Bílém domě

Tradiční vánoční koncert Mošen...pro neBrňáky - nebyla jsem v Americe, Bílý dům je i v Brně ;-)

Měly jsme s žužu sraz na Zvonařce. Po cestě jsme musely ještě zařídit pár maličkostí, jako např. návštěva KFC - potřebovaly jsme kelímky s nápisem KFC jako obaly na dárky pro Kubu. (Pokud jsem se tady ještě nezmínila, tak na vysvětlení: KFC=Kubův Fan Club). Do Bílého domu jsme dorazily tak akorát na začátek.

Chvilku po nás přišla i Pája, tak jsme si našly ty nejlepší místa z toho co ještě bylo volný a za chvilku začal koncert. Jako první zaznělo Z Betléma se ozývá, což mě hrozně potěšilo, protože tuto písničku jsem ten den zpívala už asi třikrát na nácviku vánočního vystoupení u nás v kostele a konečně jsem si to mohla zazpívat s Mošnama, protože už si pamatuju text :-) Pak se střídaly vánoční a novější i starší písničky z normálního repertoáru Mošen. Mošny věnovaly jednu písničku Páje k 18. narozeninám (Summertime). Aspoň bylo veselo. Pája spadla pod židli a celou písničku se řehtala. O přestávce jsme trochu pokecaly s Kačerem a Kubou. A druhá polovina, samozřejmě kratší, uběhla hrozně rychle..ani asi 4 přídavky to nezachránily...

Ale i po koncertě to stálo za to. Daly jsme si Kofolu a medovník, pozorovaly jsme, jak muzikanti odnáší nástroje a vedly jsme inteligentní rozhovory, jako například jestli má humr kosti. Pak si k nám přisedl Kačer, Kuba - basák, Kuba - zvukař a bubeník Petr. Tak jsme tam tak seděli a bavili se asi do jedenácti. Pak nám došlo, že nám asi ujede poslední šalina, tak jsme se rozběhly...a stihly jsme to...zrovna přijížděla, když jsme doběhly na nástupiště.

PS: fotky z koncertu jsou na žužunčiných fotostránkách http://cpodpiska.rajce.idnes.cz

Žádné komentáře: