pondělí 21. dubna 2008

URSUS - příjezd

"Tramvaj Ursus, která veze účastníky ročníku 2008 již odjela ze svého depa. První zastávka nesla název "Orlovská myslivna". Zde nastoupilo 26 frekventantů (dva přistoupí na další zastávce v Krkonoších) a jako doprovod nastoupilo 14 starých medvědů - instruktorů a servisáků."

Pro mě to začalo vlastně už v Brně. S Jájou jsme se na nádraží přidaly k účastníkům z Brna a Boskovic. Jelo nás 7, byla sranda, taktak jsme stihli přestup ve Žďáru a chvilku před osmou jsme vystoupili ve Světlé nad Sázavou. Pár skautů už tam čekalo, další přišli během chvilky. V osm přišli dva "pošťáci" Ballú a Vilík, rozdělili nás do 6 skupin a předali dopisy, které nás mají dovést na místo určení. Ve skupině jsem byla s Aava-maj, Pikem a Balúem. V určitém bodě jsme se měli setkat s další skupinou, ale nějak jsme zabloudili, tak jsme šli rovnou do Lipnice, kde jsme se měli setkat všichni. Po cestě by to bylo moc na dlouho, tak jsme to vzali po modré. Nejdřív pěkná široká cesta, potom jsme ale potkali ceduli "Pozor polom, zákaz vstupu, nebezpečí ohrožení života." Přece se nebudem vracet...tak jsme to vzali přes polom...aspoň nějaký adrenalin :-) lezli jsme přes spadlé stromy, hledali správnou cestu a modrou značku. Nakonec jsme z polomu vybloudili a narazili na modrou. V nejbližší vesnici (asi Vilémovec) jsme potkali další skupinu (Jája, Pája, Kulda a Nika), tak jsme si s nimi chvilku odpočinuli a šli rovnou do cílového bodu, protože už bylo dávno po srazu v Lipnici. Byla to v té tmě celkem náročná cesta, ale my jsme si ji trochu zpestřili. V jedné řadě jsme se drželi já, Kulda, Pája a Jája a vždy někteří "spali" a ti druzí je vedli, pak se to vystřídalo. Takovým způsobem jsme chvíli před půlnocí došli k Orlovské myslivně, kde už na nás všichni čekali.
Všichni vyšli před budovu a měli jsme po jednom chodit za roh. Tam stáli všichni instruktoři a postupně jsme se se všemi pozdravili. Taky jsme se dozvěděli, že Vilík má velmi nepříjemnou chorobu....a taky narozeniny :-D A máme sbírat hliník!!! Po přivítání jsme se rozdělili do pokojů a šli spát. Byla pěkná zima, pořádně trvalo, než jsme se zahřála a usnula..

Žádné komentáře: