pondělí 21. dubna 2008

URSUS - úplně nabitý den

to je paráda..jen tak se proletět nad lomem...


budíček v 7, netradiční rozcvička (tak trochu taneční), poridge na snídani a pak už program. Nejdřív rozdělení na půlky - podle toho, jakou věkovou kategorii vedeme. Jedna část měla program na téma projekty a druhá inspiromat, pak se to vyměnilo. Fitka na jména - všichni nakonec byli plepení lístečkama s jmény účastníků. Exotická svačinka- ochutnali jsme nejrůznější cizokrajné ovoce. A pak už přišla na řadu hra Kamasutra.

Vlastně Kamasutra rallye. Běhali jsme kolečka po louce, ale vždy v určité "poloze" . Každá měla určité bodové ohodnocení (podle počtu nohou na zemi) 1. Kleštěnec, 2.Samovzrušivá, 3. Romantická, 4. Zezadu, 5.Názorná, 6.Trojúhelník, 7. Sadomasochistická, 8.Nadsamec (Orel). Běhali jsme asi půl hodiny, bylo to celkem náročný, ale všichni se skvěle pobavili. Nakonec se vyhodnotilo, kdo měl největší počet bodů. Vaše chlípnosti Neo a Vaše chlípnosti Kopřivko, gratuluju :-)

Na oběd byla polévka z červeného zelí a výborný přírodní řízek, dokonce jsme měli na výběr mezi kuřecím a vepřovým a k tomu opékané brambory..a ještě dva druhy dressingu :-P Polední klid utekl tak rychle, že jsme ho skoro ani nezaregistrovali a potom opět rozdělený program - sítotisk a sociomapování. Na večeři těstoviny s brokolicí - jediný tmavý bod celého víkendu. Po večeři info o letní části a tak obecně, a pak už jsme se připravili na večerní historickou procházku.

Začala už v myslivně čtením Wolkerových zápisů ze skautského tábore v roce 1916 a vývojem skautských slibů. Pak jsme se vydali k pomníku v jehož blízkosti (neví se úplně přesně, kde, byly první skautské tábory. Pookračovali jsme dálů do nějaké vesnice a pak do Lipnice. A ještě kousek za Lipnici, kde už nás čekali instruktoři.

"Nedávno tady bylo zemětřesení a odhalilo zbytky staveb starých civilizací. Taky poklad, který už tu je roky ukrytý. Vaším úkolem je získat klíče a indicie k otevření pokladu...a samozřejmě taky ten poklad najít." Tak nějak vypadal úvod. Došli jsme do zatopeného lomu (kolem dokola osvětleného loučemi), kde bylo plno lanových aktivit a loďka. Klíče a indicie byly vždy někde na konci nebo v průběhu překážky nebo na skále, kam se dojelo loďkou. Měli jsme na výběr tři nízké lanové překážky, lanovou lávku nad lomem, jízda na kaldce a následné ručkování, slaňování a jumarování. Nejdřív se mi moc nechtělo v té tmě nad lom, tak jsem zkusila nízké překážky. Pak mě Acon vyhecoval, ať jdu na kladku, tak jsem šla...a bylo to dobrý. Tím jsem nějak získala odvahu, tak jsem se ještě rozhodla pro jumarování. A to bylo ještě lepší. Trochu fyzické námahy, ale ten pocit, že jsem to jako jediná holka dokázala... :-D Poklad jsme nakonec našli, otevřeli, byly tam Delissy, to se hodilo...pak nás odvezli autama zpátky k myslivně.

Tam jsme měli večerní "moučník" - cukrování lidí - kdo chtěl, mohl někoho pochválit za něco z toho dne. Kolem půlnoci jsme si zazpívali večerku, popřáli dobrou noc. A šli spát...

Teda původně jsem myslela, že půjdu spát...ale nějak to nevyšlo...kecali jsme asi do půl druhé...s Aconem a Balúem...no nakonec se to nějak rozplynulo, takže aspoň trochu jsme se vyspali...

Žádné komentáře: