středa 9. dubna 2008

Praha podruhé

dnes na druhé straně řeky...


Prošli jsme toho dneska celkem dost...Z Kampy po nějakým mostě (Karlův to nebyl, ten vedle, co je pod ním Střelecký ostrov) k Národnímu divadlu a kavárně Slavii, pak po břehu Vltavy, kolem bývalé vodárny až k Tančícímu domu. U toho jsem byla poprvé, je to moc pěkná budova, takový vytržení ze všech těch památek. A hned za rohem je krypta s památníkem Heydrichiády. Tam naše třída samozřejmě nemohla chybět, vzhledem k zájmu našeho pana profesora o II. SV. Tak jsme si odpočinuli od chůze během 45minutového filmu o Heydrichovi a parašutistech a pak jsme se byli podívat přímo v kryptě, kde nám Mikulka poskytl rozsáhlý výklad :-). Naše další cesta směřovala na Vyšehrad, na návštěvu k významným osobnostem z českých dějin.

Pár výroků nejmenované paní profesorky: u hrobu nějakého českého hudebního skladatele: "A ten napsal tu skladbu Pro Elišku, že jo?!" ; u hrobu nějakého Sekery: "Ten nakreslil brouka Pytlíka!!!"

Taky jsme viděli, odkud skočil Horymír s Šemíkem. Ten Šemík byl asi borec... chtěli jsme se zdržet dýl, ale začalo pršet, tak jsme valili na metro - směr Můstek. Tam jsme dostali asi 2hodinový rozchod.

Už bylo na čase, naše žaludky se hlásily. Naštěstí Šárka věděla o levné restauraci kousek od Václaváku. U vchodu jsme dostali lísteček a tácek. S tím jsme pak obcházeli "stanoviště" s jídlem, kde jsme si řekli, co chcem a oni nám to hned naložili. Dala jsem si Segedinský guláš...mňam, to byla dobrota :-)..jen škoda, že neměli Kofolu...vzhledem k tomu, že to byla taková rychlovka, tak jsme tam ještě asi půlhodiny seděly a pak jsme obcházely okolní stánky a obchůdky a prošly jsme taky Václavák.

Po srazu jsme viděli ulici Na Příkopech, Prašnou bránu, Dům u Černé Matky Boží, Staroměstské náměstí, Filozofickou fakultu KU, Klementinum a u Karlova Mostu jsme dostali rozchod do 10 večer.

Tak jsme s Míšou a Jolou šly hned na ubytovnu, abychom stihly teplou sprchu a že si odpočinem a pak půjdem do čajovny. No a jak to dopadlo? Nikomu se nikam nechtělo, celá třída zůstala na ubytovně a hráli jsme logické hry, jako "Na koho se dívá občanka?" a "S nebo BEZ?" vydrželi jsme tak do půlnoci. Je to celkem sranda sledovat, jak na to někteří ne a ne přijít...a jak je to štve, že všichni ostatní už ví :-D. Jinak většinu alkoholu kluci vypili už první večer, tak dneska to bylo v klidu

Žádné komentáře: