sobota 16. července 2011

Dvojitá porce písničkových tipů

Všechny hry připraveny, diplomy vytisknuty, přihlášky a důležité dokumenty uspořádány ve složce, mobil v nabíječce, oblečení v kufru, věci na program v batohu, k tomu malý batůžek a kytara...a můžu odjet! Kam? No přece na tábor...
Pátý tábor, na který jedu jako vedoucí. Podruhé hlavní vedoucí a po třech letech ne jako zdravotník :-)
Těším se na noci ve stanu, ty miluju. Když je pěkně, rozepnu stan a před usnutím se dívám na hvězdy. Taky se bojím. Je to zodpovědnost starat se dva týdny o 18 dětí. Naštěstí je všechny znám, tak aspoň vím, co od nich čekat. Taky se bojím bourání tábora. Aby se všechno stihlo, aby bylo zařízeno všechno co má být, aby všechny věci po táboře skončily na správném místě... Ale bude to všechno dobrodružství :-) a tak to má být :-)
Dva týdny mimo civilizaci, ať se děje venku co chce, my jsme ve svém vlastním světě. Když jsou někde povodně, nám je to jedno, pokud nám neplavou stany. Kdyby bylo někde zemětřesení, taky nic netušíme, země se nám pod nohama ještě nechvěla. Možná bychom něco postřehli, kdyby začala světová válka. Všude okolo vojenský prostor, to by určitě vojáci měli napilno... Ano, je mi jasné že tento postoj je "ukázkově žurnalistický". Ale je to krásné vypadnout na dva týdny z dosahu médií a techniky.
Děti s rodiči komunikují přes dopisy. Je to krásné, že ještě funguje tento starý zvyk. Mimochodem, já taky ráda dostávám dopisy. Kdyby mi třeba někdo chtěl napsat, najde adresu na stránkách našeho roje vcelkyvyskov.webnode.cz :-)
A co jsem vybrala za písničkový tip? Protože jedu na dva týdny pryč, nabízím hned dvě ukázky. Přemýšlela jsem, co se mi pojí s táborem. Asi nikoho nepřekvapí známá písnička pánů Svěráka a Uhlíře "Barbora píše z tábora". Doufám, že naše děti nebudou psát domů nic podobného :-) Snad mají trochu lepší mínění o hlavní vedoucí. Minimálně je nemusí trápit to, že by jim blokovala nějakého idola :-)

A druhý tip je z trochu jiné hudební oblasti, ale nemůžu si to odpustit. Ze Smetanova cyklu symfonických básní Má vlast všichni znají akorát Vltavu a začátek Vyšehradu. Ale takový Tábor je taky moc krásný. A jistě uhádnete, jaký známý motiv jedné velmi staré písně se tam objevuje :-)



2 komentáře:

Ak.žena řekl(a)...

Taky odjíždím.
Po páté jako vedoucí, poprvé jako hlavní vedoucí a poprvé jako zdravotník.
Jedeme na Slovensko a mám na starosti 27 lidí. Ale kdo se bojí, nesmí do lesa :)
Užijte si to

Kačka Eska řekl(a)...

škoda, že to čtu až te%d, napsala bych ti...hrozně ráda píšu a dostávám dopisy